2020-2021 DÖNEMİ “İSTANBUL ROTARY SANAT FONU

2020-21 DÖNEMİ “İSTANBUL ROTARY SANAT FONU” BAŞVURU KOŞULLARI

İstanbul Rotary Kulübü Derneği (“İstanbul Rotary Kulübü“), 25-40 yaş grubundaki sanatçılara destek olmak ve ülkemizin sanat alanındaki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla: “İstanbul Rotary Sanat Ödülü Yarışması ve Sergisi” programını güncelleyerek, “İstanbul Rotary Sanat Fonu” programını oluşturmuştur.

İstanbul Rotary Sanat Fonu Seçici Kurulu (“Seçici Kurul“) tarafından, İstanbul Rotary Kulübü yönetiminin onayıyla oluşturulan bu programa sanatçılar tamamlanmış işleri ile değil, fon desteği ile gerçekleştirmeyi öngördükleri projeleriyle başvuracaklardır. Fon desteği almaya hak kazanan sanatçıların, projeleri sonucunda ürettiği yapıtlar ilgili medyada, dijital platformlarda kamuyla ve sanat çevreleriyle buluşturulacak ve günün koşullarına bağlı olarak, İstanbul Rotary Kulübü tarafından belirlenecek uygun mekânlarda / platformlarda sergilenebilecektir. İstanbul Rotary Kulübü sergiyi düzenlemek veya düzenlememek hususundaki haklarını saklı tutar.

ŞARTLAR

    • Adayların TC ya da KKTC vatandaşı ve Türkiye’de ya da KKTC’de mukim olmaları gerekmektedir.
    • Fon desteğine başvuru için alt yaş sınırı 25 (1 Ocak 1996’dan önce doğmuş olanlar), üst yaş sınırı ise 40’tır (1 Ocak 1981’den sonra doğmuş olanlar).
    • İstanbul Rotary Kulübü’nün üyelerinin birinci dereceden akrabaları ve yakınları bu fon desteğine başvuramaz.
    • Adaylar, fon desteğine, tek başlarına veya ekip olarak başvurabilirler.
    • Fon desteğine ekip olarak başvuranların portfolyosu, ekip olarak üretilmiş yapıtlardan oluşmalıdır.
    • Proje dönemi en fazla 6 ay olarak belirlenmiştir. Adaylar projelerini tamamlayacakları süreyi başvuru sırasında beyan edeceklerdir.
    • • Adaylar, fon desteğine başvuru amaçlarını, özgeçmişlerini, sanatçı bildirilerini, projelerinin özetini, içeriğini, üretecekleri yapıtları, zaman planı ve bütçelerini Seçici Kurul tarafından hazırlanan ‘

Başvuru Formu

    ’nu eksiksiz olarak doldurarak belirteceklerdir.
    • Fon desteği; projelerin araştırma, geliştirme, üretim ve sergileri için kullanılacak olup, önerilerin yalnızca işbu İstanbul Rotary Sanat Fonu’na özgü ve daha önce başka kurumlarla paylaşılmamış projeler olması beklenmektedir. Aksi halde ilgili başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu hususun fon desteği kazanıldıktan sonra tespiti halinde aday, aldığı fon desteğinin tamamını, bu durumu kanıtıyla bildiren yazının adaya e-posta veya diğer iletişim araçları ile bildirildiği tarihten itibaren en geç 1 hafta içinde İstanbul Rotary Kulübü tarafından kendisine bildirilecek banka hesabına iade ile mükellef olacaktır.
    • Projelerin üretim sürecinde kullanılacak mecra, malzeme ya da teknikler için hiçbir sınırlama yoktur. Ancak üretilecek yapıtın, sergilenmesi durumunda kapalı bir mekânda yerleştirilebilecek ya da kapalı mekâna uygun olarak düzenlenebilecek boyutlarda olması gerekmektedir.
    • Adaylardan, fon desteğine başvurdukları projelerinin yanı sıra, mesleki ve sanatsal performanslarını örnekleyen önceki çalışmalarına, yapıtlarına ilişkin bir portfolyo istenmektedir. Bu portfolyoda sanatçının yakın zamanda üretmiş olduğu en az 3, en fazla 10 yapıt hakkında bilgi vermesi, portfolyonun PDF formatında hazırlanması beklenmektedir. Aksi halde, başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.
    • • Başvurular

http://www.istrotarysanat.com/b_formu.html 

    adresinden yapılacaktır. Bu adresteki başvuru formunun eksiksiz doldurulması, dijital belgelerin en fazla 10 MB olması ve videolar için online link verilmesi gerekmektedir. Gereği gibi doldurulmamış formlar ve belgeleri yüklenmemiş başvurular elenecektir. Bunun dışında posta, e-posta veya başka yöntemlerle iletilecek başvurular, görsel, video veya doküman dikkate alınmayacaktır.
    • • Başvurular

30 Mayıs 2021 tarihine kadar

     İstanbul Rotary Kulübü’nün yukarıda belirtilen web adresi üzerinden iletilmiş olmalıdır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
    • • Seçici Kurul, değerlendirmesini en geç

30 Haziran 2021 tarihine kadar

     tamamlayarak tüm başvuru sahiplerini bilgilendirecek ve uygun görülen proje sahiplerini tanışma görüşmesine davet edecektir. Görüşme sonucunda fon desteğine uygun projeler belirlenerek İstanbul Rotary Kulübü Yönetim Kurulu’nun onayına sunulacak, onay akabinde seçim yürürlüğe girecektir.
    DETAYLI BİLGİ DESTEK MİKTARI VE BAŞVURU İÇİN LÜTFEN İSTANBUL ROTARY SANAT FONU SAYFASINI OKUYUNUZ
Yazıyı Paylaş